Policia Local

639793035

 

Ofertes de Treball Ajuntament

Espai Jove

Bústia de suggeriments del futur projecte per als joves a les Escoles de Baix.

espaijove@alcarras.cat 

Festes

 

Festa Major d'Estiu

Alcarràs celebra tots els anys la seva festa més esperada l'últim cap de setmana del mes d'agost.

 
Lectura del pregó de 2012.

 

Durant cinc dies Alcarràs s'ompla d'activitats i festes per a tots els públics. Coincideix amb la celebració també de tot un ventall d'actes previs durant els anteriors caps de setmana, com els concursos de dibuix i pintura ràpida.

La Festa Major d'estiu d'Alcarràs també destaca per l'elevada participació veïnal, així com la implicació de les diferents 'penyes' que omplen el recinte habilitat per aquesta festa. Els balcons i des de l'any 2012, també els carrers, s'engalanen per a la Festa Major d'estiu, convertint la Vila en un 'nucli' d'atracció festiva.

 

Podeu consultar alguns moments de la Festa Major en aquesta galeria fotogràfica.

 

 

Festa Major d'Hivern

La Festa Major d'Hivern es celebra en honor a Sant Sebastià el dia 20 de gener, amb una durada de quatre dies que van abans o desprès depenen de com s'escaigui.

 
Gegants d'Alcarràs.

La Festa comença amb l'activitat que les Mestresses de casa inicien ja dos dies abans, quan es reuneixen per fer el mandongo per a tot el poble. El primer dia és fa la festa de la Matança del Porc i es reparteixen entrepans per a tothom.

Destaquen com a actes : El repartiment de la coca beneïda de Sant Sebastià, un cop finalitza la missa en honor al patró.

 

Festa de Santa Anna

Durant el darrer cap de setmana d'aquest mes de juliol Alcarràs celebra la seva Festa de Santa Anna, amb tot un seguit d'actes a la Casa de Montagut.

 
Festa de Santa Anna.

La festa comença el dissabte amb una pedalada fins l'ermita de Santa Anna. Posteriorment, se celebra un sopar a la fresca i ball davant la Casa de Montagut. Diiumenge és el torn per a la ceremònia religiosa i un vermut pels assistents. Els actes acostumen a comptar amb una àmplia col·laboració d'entitats de la vila, com l'Associació l'Aspardenya i l'Associació Amics del Cavall.

 

Galeria d'imatges de la Festa de Santa Anna

 

 

Diada dels Reis Mags

El dia 5 de gener de cada any es celebra la tradicional cavalcada de Reis.

 
Els Reis Mags d'Orient.

Amb la col·laboració de la quinta que aquell mateix any ha complert els 19 anys, juntament amb la Regidoria de Cultura i alguns col·laboradors que deixen llurs magatzems a ses Majestats, per tal de guardar el regals. Així es prepara la Festa més esperada per als més petits. 

A més, el Camarlenc de Ses Majestats els Reis d'Orient s'apropa a la Vila per tal de recollir, personalment les cartes d'aquells que encara no l'han enviat, de manera que el dia 5 de gener cada nen pot recollir en la parada més propera el seu obsequi. Melcior, Gaspar i Baltasar volten per places i carrers d'Alcarràs repartint els obsequis que han demanat. 

 

Carnestoltes

Per Carnestoltes la desfilada de colles i carrosses.

 
Carnestoltes 2012

El dissabte de Carnestoltes, les colles i les entitats més animades es disfressen i surten a la rua que es convoca a primera hora de la tarda, en acabar hi ha coca i xocolata per atots els que van disfressats. 

Destaca de la Festa el concurs de disfresses que organitza la Comissió de Festes el mateix dissabte a la nit, on les colles poden exhibir les disfresses més atrevides, divertides i treballades.

Fires

Festa del Comerç

La Festa del Comerç és el primer diumenge de maig, aquest any 2014 serà el 4-5-2014, la 6na Festa del Comerç i Serveis d'Alcarràs.

 
Festa del Comerç.

Es tracta d'una mostra que s'organitza amb col·laboració amb l'Associació de Comerç i Serveis d'Alcarràs (ACSA) i que serveix per promoure l'emprenedoria local, així com els productes que es venen a Alcarràs.

L'Ajuntament i l'ACSA instal·len unes carpes on els diferents comerços i o empreses exposen els seus productes. La Festa i Fira del Comerç compta també amb moltes activitats paral·leles, per tal d'implicar i fer participar la ciutadania i les diferents entitats de la Vila.

Des d'aquest any 2012, la Festa del Comerç del mes de maig s'ha fet coincidir amb la festivitat dels Tres Tombs, de manera que l'exposició i espectacle que aporten els cavalls i carruatges encara dóna més espectacularitat a aquest esdeveniment.

 

Galeria d'Imatges de la IV Festa del Comerç.

 

Fira del Comerç i del Rebost
Cartell del 2012.

La Fira del Comerç i el Rebost es celebra el tercer diumenge del mes d'octubre, coincidint també amb la Festa del Comerç que tradicionalment es fa en aquesta època de tardor. Fira Rebost, que aquest any serà el 19-10-2014 és una fira de recent creació que neix amb l'objectiu de donar a conèixer dos dels principals elements de l'economia alcarrassina: la Fruita i la Carn.

A més a més, el fet d'organitzar-la a l'octubre no és casual, sinó que respon al fet que és l'època de l'any on tradicionalment les famílies de la Vila preparaven el seu rebost per fer front a l'hivern. En aquest sentit, la fruita recollida als camps durant l'estiu es converteix en delicioses conserves de tot tipus; i de la carn surten saborosos embotits.

Avui en dia encara són moltes les famílies que fan el seu rebost. A Fira Rebost es pot visitar parades de conserves naturals i les carnisseries artesanals de la Vila també exposen els seus embotits.

La Fira coincideix amb una jornada gastronòmica de la fruita i la carn que ofereixen restaurants d'Alcarràs amb motiu de la mostra i durant una setmana.

 

Galeria d'imatges de la Fira del Comerç i el Rebost.

 

La 'Lan Party' o mostra de la informàtica

El segon cap de setmana de juliol es programa la 'Lan Party', una mostra de la informàtica, les noves tecnologies i els jocs multimèdia que té lloc al centre cívic 'lo Casino'.

 
La 'Lan Party' de l'any 2012.

El 2012, aquest esdeveniment va celebrar el seu desè aniversari, convertint-se en una de les mostres d'aquesta tipologia més importants de la província. 

A la 'Lan Party' hi acostumen a participar una mitjana de més d'un centenar d'internautes i es programen activitats paral·leles que tenen com a comú denominador la informàtica.

 

Galeria d'imatges de la 'Lan Party'.